субота, 9 грудня 2017 р.

Підбірка чаю від простуди !!!

  Якщо ви відмітили у себе перші симптоми простуди, краще всього допоможе старий перевірений засіб - гарячий чай.


1. Мандариновий чай.   При ангіні відмінно допомагає чай з цитрусової муки. Висушите кірки мандаринів і апельсинів. Перемеліть їх в кофемолці безпосередньо перед вживанням. Потім візьміть одну чайну ложку порошку, що вийшов, і залийте його 100 г окропу. Дайте чаю наполягати п'ять хвилин і протягом дня приймайте по одному-два ковтки.
2. Імбирний чай.   Інгредієнти: 1,2 л води, 3 ст. л. натертого імбиру, 5 ст. л. меду, 4 ст. л. лимонного або апельсинового соку, 2 ст. л. свіжіше за м'яту. Закип'ятити воду, додати імбир, мед і розмішати. Процідити через сито, прагнучи видавити з імбиру максимальну кількість рідини. Додати щіпку чорного перцю і сок. В кінці додати трохи свіжіше за м'яту. Уживається гарячим. Цим напоєм відмінно лікується простуда, а при мокрому кашлі можна додавати в чай гвоздику або корицю.
3. Медовий чай.   Для приготування цього чаю необхідно узяти корінь трави алтея, сушене листя мати і мачухи, материнку. Перемішати трави в рівних частинах. Узяти столову ложку суміші і заварити її стаканом крутого окропу. Пити чай від простуди в теплому вигляді, додаючи по столовій ложці меду на стакан відвару. Рекомендується вживати чай по три рази в день після їди.
4. Чай з гвоздикою.   Для цього знадобляться 1 паличка кориці, 4 бутони гвоздики, 1 л води, 25 г чорного чаю, 55 г цукру, 70 мл апельсинового соку, сік 1/2 лимона, імбир. Невеликий шматочок імбиру змішайте з корицею і гвоздикою, залийте водою і закип'ятите. Водою із спеціями залийте чай і дайте наполягати п'ять хвилин. Додайте цукор, перемішайте, влийте апельсиновий сік і сік лимона.
5. Жарознижуючий чай з суницею і шипшиною.   Заварите стаканом окропу дві столові ложки сухих ягід суниці або приготуйте настій з двох столових ложок сухої шипшини і 0,5 л окропу.
6. Липовий чай від простуди.   Столову ложку липового цвіту заварить в стакані окропу. Процідити і додати столову ложку меду. Пити по півстакана три рази в день. Це народний засіб ефективно допомагає при високій температурі, діє як потогінне і знімаюче температуру.
7. Чай з малини.   Необхідно узяти по 1 столовій ложці плодів малини і анісу, кора верби і листя мати-й-мачухи. Всі підготовлені компоненти цілющого збору потрібно подрібнити і добре перемішати. Узяти 40 г отриманої суміші і залити 0,5 л крутого окропу. Дати наполягати протягом 10 хвилин і потім процідити. Цей чай потрібно пити також при грипозному стані.
8. “Пасічний чай” (чай по–грузінськи).   Буде потрібно: 3 частини міцного чаю, 1 частина меду, 1 частина горілки.Всі компоненти змішують, доводять до кипіння, розливають по чашках. П'ють напій гарячим, невеликими порціями. Такий чай рекомендується при легкій простуді або переохолодженні.
9. Чай з прянощами і молоком.   Буде потрібно: 2 бутони гвоздики, шматочок імбирного кореня, 3 чайних ложки чорного байхового чаю, 0,5 л води, 0,5 л молока. У воду кладуть гвоздику і імбир і доводять до кипіння. Потім киплячою водою із спеціями заварюють чай і наполягають 5 мін, проціджують і розводять гарячим молоком.
10. Чай з перцем.   У заварний чайник на кожен стакан чорного чаю, завареного по нормі, додати по 1-2 зернятка роздавленого перцю і наполягти. Застосовують такий чай при простуді і як тонізуючий засіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар