1. Підвищує гемоглобін. Найвідоміша властивість граната — боротьба з анемією. При недокрів'ї вживайте розведений гранатовий сік по 0,5 стакана 3 рази в день за 30 хвилин до їди протягом 2 місяців.
2. Знижує тиск. Зернятка граната дуже м'яко знижують артеріальний тиск у гіпертоніків. А перетинки з плодів граната, висушені і додані в чай, допоможуть заспокоїти нервову систему, позбавитися від тривоги, налагодити нічний сон.
3. Підвищує активність гормонів. У кісточках граната містяться масла, які відновлюють гормональний баланс в організмі. Тому не випльовуйте гранатові насіннячка — їх потрібно з'їдати, особливо якщо хворобливо переносите місячні, у вас головні болі або клімакс.
4. Дезинфікує рот і горло. Водний відвар з шкірки граната або його сок застосовують для полоскання горла (при ангіні і фарингіті), порожнини рота (при гінгівіті і стоматиті). Дубильні речовини знімають біль, а органічні кислоти .
5. Замінить інсулін. Плоди граната — одних їх небагатьох солодощів, які не лише допустимі, але і корисні діабетикам. Для цього вживайте по 60 крапель соку 4 рази в день до їди. Вже на 3-й день у вас істотно знизиться рівень цукру в крові.
6. Виводить радіацію. Сік граната дуже корисний всім, хто працює з радіоактивними ізотопами або живе в зоні підвищеної радіації.
7. Вилікує шкіру. У вас жирна шкіра, угрі або гнійні висипання? Зробіть маску із злегка підсмаженої, товченої шкірки граната з вершковим або оливковим маслом. Зберігаєте її в холодильнику і наносите на шкіру не частіше 2 раз на тиждень. А порошком з висушеної шкірки можна ефективно лікувати опіки, тріщини і подряпини.
8.Виганяє глисти. Кора стиглого граната містить алкалоїди пельтьєрин, ізопельтьерін і метілізопельтьерін, які володіють сильною протиглистовою дією. Щоб позбавитися від глистів, наполягайте 40—50 г подрібненої кори в 400 г холодної води протягом 6 годин, а потім прокип'ятите на повільному вогні, поки не випарується половина рідини. Захололий відвар процідите і випийте протягом години дрібними порціями. Через годину випийте проносне, а через 4—5 годин зробіть клізму.
9. Зупиняє діарею. Кора і плоди граната володіють терпкою властивістю, тому їх використовують проти проносу, коліту і ентероколіту. Дорослим потрібно висушити, подрібнити кору і приймати по щіпці 3 рази в день після їди, а дітям з цією метою можна давати свіжовіджатий сік, розведений наполовину водою. В разі інфекційної діареї, поліфеноли, що містяться в шкірці граната, ефективно зменшують зростання дизентерійної палички і інших збудників.
10. Знімає запалення. При різних запальних захворюваннях (нирок, печінки, вух і очей, суглобів, гінекологічних органів) допомагає відвар кори граната. Приготуйте його так: 2 чайних ложки подрібненої кори залийте 1 стаканом гарячої води, прокип'ятите на водяній лазні 30 хвилин, процідите, відіжміть і розведіть кип'яченою водою до початкового. Приймайте по 50 г 2—3 рази в день за 30 хвилин до їди.
2. Знижує тиск. Зернятка граната дуже м'яко знижують артеріальний тиск у гіпертоніків. А перетинки з плодів граната, висушені і додані в чай, допоможуть заспокоїти нервову систему, позбавитися від тривоги, налагодити нічний сон.
3. Підвищує активність гормонів. У кісточках граната містяться масла, які відновлюють гормональний баланс в організмі. Тому не випльовуйте гранатові насіннячка — їх потрібно з'їдати, особливо якщо хворобливо переносите місячні, у вас головні болі або клімакс.
4. Дезинфікує рот і горло. Водний відвар з шкірки граната або його сок застосовують для полоскання горла (при ангіні і фарингіті), порожнини рота (при гінгівіті і стоматиті). Дубильні речовини знімають біль, а органічні кислоти .
5. Замінить інсулін. Плоди граната — одних їх небагатьох солодощів, які не лише допустимі, але і корисні діабетикам. Для цього вживайте по 60 крапель соку 4 рази в день до їди. Вже на 3-й день у вас істотно знизиться рівень цукру в крові.
6. Виводить радіацію. Сік граната дуже корисний всім, хто працює з радіоактивними ізотопами або живе в зоні підвищеної радіації.
7. Вилікує шкіру. У вас жирна шкіра, угрі або гнійні висипання? Зробіть маску із злегка підсмаженої, товченої шкірки граната з вершковим або оливковим маслом. Зберігаєте її в холодильнику і наносите на шкіру не частіше 2 раз на тиждень. А порошком з висушеної шкірки можна ефективно лікувати опіки, тріщини і подряпини.
8.Виганяє глисти. Кора стиглого граната містить алкалоїди пельтьєрин, ізопельтьерін і метілізопельтьерін, які володіють сильною протиглистовою дією. Щоб позбавитися від глистів, наполягайте 40—50 г подрібненої кори в 400 г холодної води протягом 6 годин, а потім прокип'ятите на повільному вогні, поки не випарується половина рідини. Захололий відвар процідите і випийте протягом години дрібними порціями. Через годину випийте проносне, а через 4—5 годин зробіть клізму.
9. Зупиняє діарею. Кора і плоди граната володіють терпкою властивістю, тому їх використовують проти проносу, коліту і ентероколіту. Дорослим потрібно висушити, подрібнити кору і приймати по щіпці 3 рази в день після їди, а дітям з цією метою можна давати свіжовіджатий сік, розведений наполовину водою. В разі інфекційної діареї, поліфеноли, що містяться в шкірці граната, ефективно зменшують зростання дизентерійної палички і інших збудників.
10. Знімає запалення. При різних запальних захворюваннях (нирок, печінки, вух і очей, суглобів, гінекологічних органів) допомагає відвар кори граната. Приготуйте його так: 2 чайних ложки подрібненої кори залийте 1 стаканом гарячої води, прокип'ятите на водяній лазні 30 хвилин, процідите, відіжміть і розведіть кип'яченою водою до початкового. Приймайте по 50 г 2—3 рази в день за 30 хвилин до їди.
Немає коментарів:
Дописати коментар